Blogger Template by Blogcrowds

Injuratizarea

Traiesc intr-un mediu in care injuraturile reprezinta un stil de viata, o regula sociala, o modalitate de a te face auzit si inteles. S-au raspandit pretutindeni: la coltul blocului, pe strada, in tramvai, la facultate si la piata. Limbajul obscen a devenit ceva normal, firesc. Nu se mai mira nimeni cand aude: "ce p_la mea?", "Du-te-n p.... matii!", "Iei m_ie!"etc.
Unele injuraturi ar trebui incluse in manualele de limba romana, fiind deseori utilizate ca semne de ortografie sau de punctuatie. Uneori, propozitiile nu mai au nici macar sens daca nu le folosesti:
"- Ce ati facut astazi la curs? Au lipsit multi colegi?
- Plm, cine mortii masii s-a trezit de la 7.00 ca sa se prezinte?"

Nu poti spune nimic, oricat de simplu, chiar si "Da-i mapa de pe banca", fara a face referire la un organ genital, religie, vreo ruda sau stramosi. Injuraturile sunt ca tigarile, ca drogurile, ca bautura: o data ce le pui in gura, creeaza dependenta si simti nevoia sa "te folosesti" de ele la nevoie... iar tinerii au nevoi nelimitate:)

Daca esti baiat si injuri (pleonasm!!!), iti dau un sfat prietenesc: nu mai sta cu p_la-n gura toata ziua. Stai chill, are locul ei, nu e nevoie sa o bagi in discutiile tale tot timpul.

0 Comments:

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire