Viata in Rate

Dobanda mica, bani fara numar, credit pe loc, datorii pe zeci de ani...la radio, tv sau pe strada, oriunde auzi de rate, credite, dobanzi.
Da, inteleg: ai nevoie de un credit ca sa-ti cumperi un lucru indispensabil (frigider, aragaz, calculator). Dar cand ii vezi pe unii, rupti de foame, cum se inglodeaza in datorii pentru un televizor LCD de 125 cm (desi le-au taiat cablul tv ca n-au platit abonamentul), sisteme audio profesionale de sute de wati (desi el intr-o garsoniera si pana acum asculta muzica la un casetofon cumparat din bazar) iti vine sa fugi.

Viata in rate.
*doar cu buletinul...adica sa-ti aduci DOAR buletinul si adeverinta de venit si inca doua valize cu acte pentru care ar trebui sa umbli minim doua saptamani.
**doar cu contractul de casa... adica iti aduci toate neamurile care locuiesc in casa respectiva, adeverintele de venit ale fiecarui membru al familiei, certificate de nastere, de casatorie, de divort sau de deces.
***fara giranti... tu chiar ai crezut? E pentru reclama... Pai cum sa am eu garantia ca tu-mi dai banii inapoi?!
****dobanda mica... la prima vedere. Normal, sa te impresioneze, sa te atraga. Pai dobanda mica iti cere nenea de la chioscul de jos, care te stie de-o viata, cand iei paine si tigari pe datorie. Daca-ti faci credit pentru o masina de spalat e clar ca din dobanda o platesti cel putin dublu... Normal. Nu trebuie sa traiesc si eu? Bani multi nu am cum sa-ti dau ca nu te incadrezi. Iar daca te incadrezi, nu ai nevoie de credit. Iti vand viata in rate. Fara dobanda, fara giranti, doar cu buletinul. Semnezi?

PS: Ianevil13 vinde viata in leasing. Nu acceptati oferta lui, e un hotz.. de top :D

2 Comments:

  1. Aleena said...
    I have life for rent...interested? :D Putin, nu mult...asa k t cunosc :D
    Strumfy said...
    cea mai mare teapa si-au luat-o oamenii de si-au facut credite in euro.cand a crescut euro cu 10.000 un credit de 5 mil a devenit de 9 si cum multi deja si-au facut ca fraierii calculul pe 2-3 ani , au deveniti sclavii bancilor.
    Eu rad de toti fraierii aia de s-au imprumutat la banci , au luat 6-7 mii de euro de la banci si au fugit la nemti sa isi ia masini.
    Credeau ca nemtii sunt prosti , dau masini moca..Aia stiau ca vine criza si vroiau sa scape de ele ca sa fie cat mai lejeri .
    Romanu prost si lacom ...a luat 7000 euro , a ajuns in tara a mai dat 2-3 mii s-o inscrie si a ramas si cu creditul pe cap. Asta e, esti prost o iei in cur.
    Nu am facut si nici nu am sa fac vreodata un credit la banca. Este o lege nescrisa care spune : nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma.
    Oricum de chiar va trebuie un credit poate na...moare bunica nu aveti bani de flori sau whateva`..
    faceti-l in pana mea in lei , schimbati apoi in euro . Leul si asa numai se depreciaza...ca e de kkt--->aveti de castigat.

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire