Lumea evolueaza... de maine

Statia de tramvai de la Universitate. Doua studente extrem de elegant imbracate se remarca intre n figuri. Gusta gratios din punga mare de chipsuri cu ceapa si smantana si sorb cate o guritza din sticla de cola. Termina, ragaie delicat si la fel de subtil arunca ambalajele sub banca de asteptare.
__________
Majoratul unei prietene. Prieteni, colegi, muzica, tort, bautura. Prea multa bautura?!:-?? Distractie.Melodie lenta cu mesajul "gata, hai plecati acasa". El se indreapta spre Ea, s-o invite la dans. Emotionat, o intreaba: "Fa, imi permiti?"
____________
Te uiti la un film cu prietenii. Cobori la chioscul de jos sa iei o sticla de cola si popcorn. Intri, saluti vanzatoarea, dar ea te priveste ca pe inamicul nr 1, ce tocmai a intrerupt-o dintr-o discutie importanta despre soarta omenirii, filosofiile lui Nitsche, teoria relativităţii si vecinu de la patru care-si inseala nevasta. Punga de seminte nu lipseste...cojile si le tine-n mana apoi le arunca in fata usii ca sa-ti poata numara tie restul. Nu mai cumperi popcorn.
_________
Intersectie. Fara sa vrei, ii tai fata altui sofer. Nimic grav, doar ca respectivul scoate capul pe geam si se leaga de mamica, de surioare si de mortii tai la rand. Ai putea sa cobori din masina, sa-i arati intai degetul mijlociu... apoi tot pumnul.. si la final piciorusele. Dar nu o faci.
______________________________
Vai, cate probleme avem pe lume. Vai, ce prost crescut e colegul. Nu ne saluta vanzatoarea. Idiotul ala cu vw-ul m-a injurat. Cum nu ne dau buna ziua copiii la lift. Cum sa mai evoluam? Lipsa de civilizatie.
Lipsa de civilizatie? Ne plangem toata ziua de cat de rai sunt ceilalti. Dar fiecare dintre noi facem exact la fel.
Vai, mi-ai taiat calea desi aveam prioritate? Baga-mi-as ..., sa te ia mama lu' proces verbal. Mortii, maica-ta, ranitii si tot neamul.
Ah... sau esti printre putinele exceptii care stau cu hartia fosnind in buzunar pana ajungi la cos. Specimen pe cale de disparitie... primarul e de vina, trebuia sa puna cosuri mai multe, da-l in masa.

Lipsa de civilizatie?:) Suntem in anul 2009. Iar in lume se intampla asa ceva. Dar stau chill... Ma plimb pana acasa, nu mai astept in statia de tramvai. Iau Cola de la Fidellio. Evit in trafic sa mai tai fatza altuia. Sau macar o sa incerc... de maine

6 Comments:

  1. Luca-Matei said...
    hai sa ne mutam toti intr-o grota!
    Andrei said...
    N-am incapea toti la cat de multi suntem
    Ioana said...
    Daca s-ar amenda lipsa de bun simt, politia romana ar fi cea mai bogata din UE
    DeEA said...
    De fapt, la mine buzunarele de la geaca sunt pline de servetele, ambalaje de bomboane, ciocolata, chestii d-astea mici pe care le mananc pe fuga, cand sunt pe strada si nu gasesc un cos de gunoi. Cand nu mai am loc sa bag mainile in buzunare, le golesc.
    Mda, stiu, sunt lenoasa din fire!
    Mihai said...
    nu se va schimba nimic in romania…atat putem, atat facem. mai mult, mergem in tari civilizate si ii infectam si pe aia… oricum, scuipatul pe strada e un sport traditional.
    Aleena said...
    Intr-o lume unde Pitzi si Cocalarii isi fac aparitia, unde prostia zace k "proasta" la colt d strada, unde bunul-simt (wtf? asta ce mai e ??)....am o parere optimista...sper...mai puteam face ceva...Doar CEVA...:)

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire