Viata nu te lasa sa traiesti fara intreruperi. Si zic asta pentru ca "a trai" pentru mine inseamna "a fi fericit". Dar fiecare cuvant are, indubitabil, un antonim. Nu poti fi fericit daca nu esti si trist, daca nu ai parte de necazuri. Nu poti zambi daca nu plangi. Doar zambete false, fara viata. Iar falsitatea lui nu poate fi remarcata fara unul adevarat. E un lant inchis in care fiecare veriga are scopul ei.
Am folosit deseori expresia "mi-as dori sa mor". In gand sau cu voce tare. Instinctiv, inconstient, ai impresia ca moartea, antonimul vietii, reprezinta scaparea ta de toate problemele cu care te confrunti zi de zi. Eu una uit temporar ca si acest substantiv are un antonim: rezolvari, ca timpul rezolva tot ce are rezolvare, cu ajutorul tau. Tu ajuti timpul, nu timpul pe tine.
Timp.. iata un cuvant caruia in acest moment nu-i gasesc niciun antonim. Timpul e lmitat de viata. De viata ta. Asadar, atata vreme cat stii si vrei sa-ti pretuiesti viata, indubitabil vei reusi sa gasesti rezolvari pentru problemele tale si vei ajunge sa fii din nou fericit.
Nu te vaita cand viata iti pune piedici. E dreptul ei. Treci peste ele si demonstreaza-i ca nu traiesti degeaba, ca iti poti castiga dreptul de a fi fericit. Acum, aici, nu dupa ce mori. Atunci n-ai de unde sa stii de pe acum ce te asteapta acolo.

2 Comments:

  1. matmircea said...
    deea..deceptie in dragoste sau ma insel eu?
    DeEA said...
    te inseli, mircea :P

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire